26 Şubat 2016 Cuma

Popmundo Hakkında Temel Bilgiler (v2)


Uzun süredir yeni bir şeyler yayınlanmadığı için güncel bir yazı yazmaya karar verdim. Öncelikle, bahsedeceğim sitenin linkini vererek başlamak istiyorum.

http://www.popmundo.com/

MMORPG oyunlardan sıkıldınız mı? Değişik bir şeyler denemek mi istiyorsunuz?
İşte karşınızda Popmundo!

Sayfalar üzerinden oynanan, herhangi bir indirme gerektirmeyen bu "site oyunu" 16 yaş ve üzeri oyuncular için tavsiye ediliyor. Tek yapmanız gereken e-postanız ile kaydolmak. Sonrası çorap söküğü gibi gelecektir. Şimdi biraz girişten bahsedeyim.

Başlangıç

E-posta adresinize yollanacak (ve tabii ki sonrasında değiştirilebilen) şifrenizle birlikte oyuna giriyorsunuz.



Hoş geldiniz! Sırada şehir seçmek var. Benim size tavsiyem İstanbul'da ya da en azından Türkiye sınırları içerisinde yer alan bir şehirde ikamet etmeniz. Yeni başlayan bir oyuncu için, yardım almak adına, en kalabalık şehirleri seçmek hayati bir önem taşıyor. Yüksek Türk nüfusu nedeniyle Popmundo dünyasının en kalabalık şehirlerinden biri İstanbul.


Hemen ardından cinsiyet ve isim seçiyoruz. Oyuna başlama yaşınızı da 16 seçmenizi tavsiye ederim. Çünkü yeni bir oyuncu, bebek yapabilmek için (Ah, evet öyle şeyler mümkün!) 90 gün oyunda kalmak zorunda. Ancak bu zorunluluk sadece bayan karakterler için geçerli. Hem 18 yaşından önce evlenmeniz mümkün değil ve bu süreçte yeteneklerinizi geliştirebilir, kariyerinize başlayabilirsiniz.

Hızlı Kariyer Başlangıcı



Oyun müzik kariyeri temalı işliyor ama endişelenmeyin. Bir müzik grubu kurmanız barmen, erotik dansçı, doktor ya da CEO olmanıza engel değil. Popmundo'da sınır yok! Türü ve enstrümanı belirledikten sonra Popdünya'ya adım atmış bulunuyoruz. Bizi, en son camia haberleri ile birlikte, bize hoş geldiniz diyen bir sunucu karşılıyor.

Karakter

"Karakter" butonuna basıp kim olduğumuza ve günlüğümüze ulaşabiliyoruz. İlk iki günlük kaydınız bunlar olacak;

  • XX Deneyimi adında yeni bir sanatçı yarattım.
  • Popmundo dünyasına girdim.

Bir kot pantolon ve popmundo tişörtü ile tam bir çaylağız. Hiç paramız olmadan başladığımız için ilk işimiz bir iş sahibi olmak olmalı. Bu nedenle karakter sayfamızın sağında bulunan "İstihdam" kısmından kendimize bir iş seçmeliyiz. Genelde bize otomatik olarak verilen işler, şehirdeki en düşük maaşa sahip işlerdir. Bu nedenle yaklaşık bir hafta bize verilen ilk işte kaldıktan sonra daha yüksek maaşlı bir iş bulmak çok önemli.

Şimdi bir kere oyundan çıkıp tekrar girelim. Bu sefer bulunduğumuz mekanın resmiyle birlikte bir hoş geldin karşılaması alıyoruz. (Büyük ihtimalle bulunduğunuz şehrin parkında başladınız.)
Sayfanın ortasında bulunan "Beyaz tavşanı takip et" butonu çaylak oyunculara yardım amaçlı vardır. Basınca şöyle bir şeyle karşılaşıyoruz;



Sarı kutucuklarda bize söylenenleri yerine getirelim.
Rehber'e girdikten sonra "Etkin Rehberleriniz"e basmamız isteniyor. Oyun başlangıcında etkin olan iki temel rehberimiz mevcut. "Karakteriniz" ve "Müzik Kariyeriniz"
Bunlardan herhangi birine basarak içeriğini öğrenmemiz mümkün. Çoğu rehber bize ya başarı ya da özel ödül verir. Örneğin "Karakteriniz" rehberi bize 5 çaylak deneyim puanı veriyor.



Sayfanın altında yer alan "Adımlar" bölümünde bizden bir şey yapmamız istenmeden sadece bilgi veriliyorsa "Sonraki Adım" butonuna basarak diğer adımlara geçebiliriz. Adımları atladıkça ilerleme çubuğunun da yavaşça dolduğunu görebilirsiniz.

"Karakteriniz" rehberinin 2.adımında bizden bir kitap okuyarak yetenek sahibi olmamız isteniyor. Ancak cebimizde para olmadığı için şu anlık kitap almamız mümkün değil. Para gerçekte olduğu gibi oyunda da birçok kapıyı açıyor. Yine de karakter sayfanızdan eşyalarınıza bakarak size başlangıç için bedava verilmiş müzik aletiniz ve seçtiğiniz müzik türüne ait kitabınıza ulaşmak mümkün. Kitabı okuduktan sonra bu adımı da geçmiş oluyorsunuz.

Para Kazanmak İçin İşi Mi Beklemeliyim?

İşiniz sayesinde haftalık ödemeler alırsınız ancak para bulmanın kısa yolları da var tabii ki. En etkilisi forumlardır.



Ekranın sol üstünde bulunan işaretlerden ortadaki, bizi oyun forumuna götürür. Forum açılınca ekranın sağında yer alan "Foruma katıl" ile istediğimiz forumlara girebiliriz. Benim size tavsiyem aşağıdaki forumlara katılmanız.



Katılma işleminden sonra "Forumlarınız" kısmından bize en lazım olacak olan foruma, Türkçe Genel Forumu'na, ulaşmanız mümkün. Eğer bahsettiğim forumda herhangi bir "Yardım Kampanyası" başlığı görürseniz doğru yerdesiniz. Örneğin, ben bu yazıyı hazırlarken hali hazırda bir yardım kampanyası gördüm bile.



"ZALIMLAR" adı sizi şaşırtmasın. Bu aile Türk Popmundo halkının köklü ailelerindendir ve büyük bir servetleri vardır. Bu nedenle size başlangıç yardımı yapacaklarına kesin gözüyle bakabilirsiniz. Ancak yine de herhangi bir olumsuzluk sonrasında başvurabileceğiniz birçok merci mevcut. Yardımsever oyuncular, sayıları az da olsa, sesinizi duyacaktır.

Sanatçı

Sayfanın üstünde yer alan "Sanatçı" butonuyla ulaşabileceğiniz sayfa.

Sanatçınızın adını değiştirebilir, grubunuza yeni üyeler alabilir ve ilerleyen zamanlarda grubunuza ait bir araca sahip olabilir, ekibinizi oluşturup ses teknisyenleri işe alabilirsiniz. Acele etmeyin, bunları gerçekleştirebilmek için önce deneyime sonra paraya ihtiyacınız var.

Portre

Portre karakterinizin görüntüsüdür. Sarışın mı olacaksınız, esmer mi? Belki de bir kızıl olmayı tercih ettiniz. O zaman yapacaklarınız çok basit. Karakter sayfanızın sağında yer alan "Portre" ile şu sayfaya ulaşıyoruz;



Avatar Yaratıcı bölümünden kendi avatarınızı yaratabilirsiniz ancak bu oyuncuların genelde tercih etmediği bir seçenektir. Deneyimli oyunculardan çaylaklara kadar, çoğunluk, görsel link kullanır. Yani internetten bulacağınız 114x156 piksellik resim ve fotoğraflardan bahsediyorum. Eğer fotoğraf boyutlandırma ya da kesme şansına sahipseniz, internetten bulacağınız herhangi bir resmi boyutlayarak, tekrar internete yükleyip size verilecek resim linki ile gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Portre olarak gif kullanmak da mümkün. Tabii ki yine 114x156 kuralına uyarak.

Forum

Forum birçok amaç için kullanılabilir. Türkçe Genel Forumu'nda bulunan başlıklardan arkadaş edinebilir, karakteriniz için sevgili/eş bulabilirsiniz. Alışveriş başlıkları da bulunan forumda gruba eleman arayan/bulan başlıklarla da karşılaşmak mümkün.

Dünya Ticaret Forumu'nda ağırlıklı olarak İngilizce ve Türkçe ilanlarla elinizde bulunan değerli eşyaları (oynadıkça öğreneceksiniz) satmak, almayı kafaya koyduklarınızı da satın almak mümkün.

VIP

Karakter, Şehir ya da Sanatçı sayfalarında ekranın sağında yer alan yıldızlı seçenekleri görünce kafanız karışmasın. Başlarken değiliz ama oyunda herkes VIP olabilir.
Zaten çoluk çocuğa karışmak, evlenmek istiyorsanız bir VIP olmanızı şart koşuyor oyun. Gülü seven dikenine katlanır, değil mi? Birçok ayrıcalıktan faydalanmak için bir miktar parayı gözden çıkarmanız gerekiyor.

3 aylık ve 1 yıllık VIP paketleri mevcut. Bunları Paypal vb. ödeme yolları ile kolayca edinebilirsiniz.

VIP almak için "Dükkan" sayfasına uğramalısınız.



Oyun Hakkında Daha Fazla Şey Öğrenmek

Sayfanın sağ üstünde bulunan soru işareti yardım almanız için vardır.



Burada birçok şey bulabilirsiniz. Özellikle "Oyun İçeriği" bölümünün alt başlıklarını okumanızı itinayla tavsiye ederim.

Soru-Cevap

*VIP almak çok mu önemli?

Aslına bakarsanız; evet. Çünkü gerçekten büyük şeyler başarmak istiyorsanız büyük insanlarla arkadaşlık kurmanız gerekiyor. Popmundo ne kadar bir rol yapma oyunu da olsa karakterlere hükmedenler gerçek insanlar ve bu nedenle gerçekte de olduğu gibi VIP karakterler VIP karakterlerle arkadaşlık kuruyor. 

Ayrıca daha önce de belirttiğim gibi evlenmek ve bebek sahibi olmanın yanında CEO'luk gibi işler de VIP olma şartına sahip.

*Başka insanlarla nasıl ilişki kurabilirim?

"Şehir" butonuna bastıktan sonra sağ tarafta "Şehirdeki Kişiler"i görebilirsiniz. Başka insanlarla arkadaşlık, düşmanlık ve cinsellik geliştirmek mümkün. Bir karakterle seks yapmak için VIP olmanız gerekmiyor. Sadece her gün düzenli olarak birbirinizle ilgilenmelisiniz. 

*LGBT?

Oyunda sınır yok. Aile ilişkisi olmayan herkes birbiriyle cinsel etkileşimde bulunabilir.

*Nasıl hamile kalınır?

Oyunda 90 gün bulunmuş bir VIP bayan ile VIP bayın, bayan karakterin ovulasyon zamanında (iki haftada bir olur ve hep aynı düzende devam eder) seks ve ayaküstü bi' posta seçeneklerini kullanmaları sonucu hamilelik gerçekleşir. Ancak oyun bir kez birlikte olmakla hamile kalma garantisi vermiyor. Bazı durumlarda onlarca kez afrodizyak iksiri kullanılarak seks yapmak zorunda kalınabilir. 

Dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de bebek yapmadan önce eşyalarınız arasında prezervatif olmadığına emin olmanız. Aksi halde ne kadar birlikte olursanız olun bebeğiniz olmayacaktır.

*Başarıları nasıl elde ederim?

Birçok başarıyı soru işaretinden ulaşılan yardım sayfasında görmeniz mümkün. Türlerine göre alınma şekilleri değişen başarılar oyunun en eğlenceli kısımlarından biri. Maceralara atılarak, zombi öldürerek (Ölüler Günü'nde kendinize dikkat edin), konser vererek, albümler çıkararak, hastaları iyileştirerek ve daha birçok şey yaparak başarı elde edebilirsiniz. Her başarı size puan kazandıracak ve sıralamanızı yükseltecektir. 




Popmundo'ya tekrar hoş geldiniz! İyi oyunlar dilerim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder